Min nya favorit efterrätt =D
- ca 5 pers
15 chokladöverdragna havrekex
Rabarber kompott
250 g rabarber
½ dl vatten
1 ½ dl socker
Ostmousse
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mascarponeost
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. skala eventuellt rabarbern och
skär sen i mindre bitar.
2. mät upp vatten och socker i en kastrull
och ge blandningen ett uppkok.
3. lägg ner rabarberbitarna och sjud dem på
svag värme tills de känns mjuka utan att gå i
sönder. efter ett par minuter bör de vara mjuka
och tas upp med hjälp av en hålslev. ställ åt sidan
att kallna.
4. koka rabarberlagen ytterligare några minuter
utan lock tills den reducerats och fått sirapsliknande
konsistens. ställ åt sidan att kallna.
5. vispa grädden och vänd därefter ner mascarponeosten.
smaksätt med florsocker och vaniljsocker.
6. blanda sedan ner större bitar av havrekexen med
rabarberbitar och ostmoussen i ett glas. häll sist över
rabarbersirapen.