Min nya favorit efterrätt =D

  • ca 5 pers

15 chokladöverdragna havrekex

Rabarber kompott

250 g rabarber
½ dl vatten
1 ½ dl socker

Ostmousse


1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mascarponeost
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker  


1. skala eventuellt rabarbern och
skär sen i mindre bitar.

2. mät upp vatten och socker i en kastrull
och ge blandningen ett uppkok.

3. lägg ner rabarberbitarna och sjud dem på
svag värme tills de känns mjuka utan att gå i
sönder. efter ett par minuter bör de vara mjuka
och tas upp med hjälp av en hålslev. ställ åt sidan
att kallna.

4. koka rabarberlagen ytterligare några minuter
utan lock tills den reducerats och fått sirapsliknande
konsistens. ställ åt sidan att kallna.

5. vispa grädden och vänd därefter ner mascarponeosten.
smaksätt med florsocker och vaniljsocker.

6. blanda sedan ner större bitar av havrekexen med 
rabarberbitar och ostmoussen i ett glas. häll sist över 
rabarbersirapen.  

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0